遊びをせんとや生まれけむ

あらゆる芸術の士は人の世を長閑(のどか)にし、人の心を豊かにするが故に尊とい。夏目漱石

手作りでカクテルのアイス・キャンディ

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安倍内閣の支持率は53%で、前回調査(5月8~10日)の58%から5ポイント下がった。
それでも高過ぎ。●

安全保障関連法案の今国会での成立については、「反対」が59%(前回48%)に上昇し、「賛成」の30%(同34%)を上回っている。
政府・与党が法案の内容を十分に説明していないと思う人は80%。
嗚呼、この二つの調査結果は「蜜の味」。読売でさえこの結果◎

話しは変わって。

昨日は、1年以上無沙汰していたレストランで食事会Aの開催。満足した!
デザートのソルベとホワイトチョコのデザートが逸品だった、「蜜の味」ではないが幸せ満喫。

一方、わが家の冷蔵庫は、外気温の上昇に伴って、アイスクリームから安いアイスキャンディが支配し始める。暑い時にはさわやかなアイスキャンディやソルベがいい。ということで、画像は、カクテルのアイス・キャンディ。左上から1~8番までレシピも以下に載せてみた。英文のままのものもあるが、アルコールが入るのでお子様向けではないが、暑い季節にいかがであろうか。


1.ダーク&ストーミー Red Velvet Dark and Stormy Poptail

Ingredients:
18 oz black velvet apricots, seeded and peeled (about 8  2 ½ inch size apricots)
1 tablespoon of fresh squeezed lime
4 oz dark rum
8 oz ginger beer
Instructions:
Place black velvet apricots, lime juice and rum in a a blender and puree until well blended. Add ginger beer to mixture and pulse 

2-3 times or until blended. Pour mixture into popsicle wells.
Cover top of popsicle form with foil and cut a tiny hole in the center of each well. Place popsicle stick through the hole.
Place in freezer until frozen. To release popsicles, run hot water over outside of mold for 2-3 seconds.


2.フレンチ75
材料
シャンパン(スパークリングワイン) 300ml
コニャックまたはジン 100ml
シロップ 100ml
フレッシュレモンジュース 84ml

作り方
全ての材料を混ぜ、上から1/4くらいの量になるように型に流し込みます。


3.クリーミー・ピニャ・コラーダ
材料
パイナップル(フレッシュでも缶でも) 2カップ
ココナッツミルク 1カップ
牛乳 1/2カップ
はちみつ 大さじ1/2
ラム 大さじ1/2

作り方
全てが滑らかで流せるような液体になるまでブレンダーで混ぜる(ない場合はパイナップルをすりおろしても)
型に流し入れて冷やす。


4.ピーチ・サングリア Peach Sangria Popsicles
Yield: about 10 popsicles
Ingredients:
3 peaches, divided
¾-1 cup fresh raspberries
1 tbsp. granulated sugar
1 cup plus 1 tbsp. white wine, divided
3 tbsp. peach schnapps
Instructions:
Pit and thinly slice 1 peach. Add to a bowl with the raspberries, sugar, and 1 tablespoon of white wine. Stir together gently 

(avoid smashing the berries or bruising the fruit.)  Let stand about 20 minutes.

Peel, pit, and coarsely chop the remaining 2 peaches. Combine in a blender or food processor with the remaining 1 cup of white wine 

and the peach schnapps. Puree until smooth.

Pour the peach puree mixture into popsicle molds, filling each about 2/3 of the way full.  Add a few peach slices and raspberries 

to each mold. (This is the popsicle mold I use. I love it!)  Insert popsicle sticks* and freeze until fully set, at least a few 

hours. Unmold and enjoy!


5.ミント入りウォッカ Beet Vodka with Mint Pom-Pop
1 cup Light Pomegranate Juice (I accidentally bought the lite Pom Juice and it worked great, so I’m sticking to it next time)
1.5 oz Beet Vodka
1.5 oz Simple Syrup
1/2 C chopped mint
Combine all the ingredients together in a carafe or large liquid measuring cup with pour spout. Give a good stir and then pour into 

popsicle molds.
Add your popsicle sticks and then freeze overnight.


6.キュウリとマルガリータ Honeydew Cucumber Margarita Popsicle
Makes five 2-and-1/4-oz. popsicles
Ingredients:
1 cup honeydew juice (approximately a whole melon weighing 1lb)
1/3 cup cucumber juice (approximately half a cucumber weighing 5oz.)
½ cup tequila
1 tablespoon triple sec
1 tablespoon fresh lime juice
1 tablespoon mint simple syrup (recipe follows)
3 large mint sprigs
Instructions:
1. Place the honeydew and cucumber in a food processor or a blender and process until everything is pureed. Add tequila, triple 

sec, lime juice and mint syrup and process for another 20-30 seconds to blend well. Pour mixture into popsicles mold.
2. Freeze for about 2 hours or until mixture starts to solidify enough to hold a popsicle stick upright. Insert popsicle sticks and finish freezing popsicles overnight. To release popsicles run hot water on the outside of popsicle molds for a 2-3 seconds.


7.ラムコーク Dirty Pirate Popsicle
Ingredients:
2 1/2 cups Coke
1/3 cup Captain Morgan Spiced Rum
1/3 cup Kahlua
Instructions:
Place all ingredients in a large glass and stir to combine. Pour mixture into popsicles mold.
 Freeze for about 2 hours or until mixture starts to solidify enough to hold a popsicle stick upright. Insert popsicle sticks and finish freezing popsicles overnight. To release popsicles run hot water on the outside of popsicle molds for a 2-3 seconds.


材料 (目安10本分)
レッド・グレープフルーツの果汁 約600ml(中サイズ4個分)、メープルシロップ 80-100ml(好みで)、バーボン 30ml(好みで)、ビターズ(苦みや香り付けに使う薬草系の酒) 好みで数滴
参考レシピ
1. すべての材料をボウルで混ぜ合わせます。
2. アイス・キャンディ容器に流し込みます。
3. 冷凍庫で一晩冷やして出来上がり。

参考サイト
ひーんやり。カクテルでアイスキャンディを作っちゃおう

ソルベなお酒を召しませ♡大人のデザート”カクテルアイスキャンディ”10選

大人限定レシピ♡カクテルを使ったアイスキャンディー「12」選

オシャレすぎる!この夏作ってみたい、大人のアイスキャンディーBest5