安倍内閣の支持率は53%で、前回調査(5月8~10日)の58%から5ポイント下がった。
それでも高過ぎ。●
安全保障関連法案の今国会での成立については、「反対」が59%(前回48%)に上昇し、「賛成」の30%(同34%)を上回っている。
政府・与党が法案の内容を十分に説明していないと思う人は80%。
嗚呼、この二つの調査結果は「蜜の味」。読売でさえこの結果◎
話しは変わって。
昨日は、1年以上無沙汰していたレストランで食事会Aの開催。満足した!
デザートのソルベとホワイトチョコのデザートが逸品だった、「蜜の味」ではないが幸せ満喫。
一方、わが家の冷蔵庫は、外気温の上昇に伴って、アイスクリームから安いアイスキャンディが支配し始める。暑い時にはさわやかなアイスキャンディやソルベがいい。ということで、画像は、カクテルのアイス・キャンディ。左上から1~8番までレシピも以下に載せてみた。英文のままのものもあるが、アルコールが入るのでお子様向けではないが、暑い季節にいかがであろうか。
■1.ダーク&ストーミー Red Velvet Dark and Stormy Poptail
Ingredients:
18 oz black velvet apricots, seeded and peeled (about 8 2 ½ inch size apricots)
1 tablespoon of fresh squeezed lime
4 oz dark rum
8 oz ginger beer
Instructions:
Place black velvet apricots, lime juice and rum in a a blender and puree until well blended. Add ginger beer to mixture and pulse
2-3 times or until blended. Pour mixture into popsicle wells.
Cover top of popsicle form with foil and cut a tiny hole in the center of each well. Place popsicle stick through the hole.
Place in freezer until frozen. To release popsicles, run hot water over outside of mold for 2-3 seconds.
■2.フレンチ75
材料
シャンパン(スパークリングワイン) 300ml
コニャックまたはジン 100ml
シロップ 100ml
フレッシュレモンジュース 84ml
作り方
全ての材料を混ぜ、上から1/4くらいの量になるように型に流し込みます。
■3.クリーミー・ピニャ・コラーダ
材料
パイナップル(フレッシュでも缶でも) 2カップ
ココナッツミルク 1カップ
牛乳 1/2カップ
はちみつ 大さじ1/2
ラム 大さじ1/2
作り方
全てが滑らかで流せるような液体になるまでブレンダーで混ぜる(ない場合はパイナップルをすりおろしても)
型に流し入れて冷やす。
■4.ピーチ・サングリア Peach Sangria Popsicles
Yield: about 10 popsicles
Ingredients:
3 peaches, divided
¾-1 cup fresh raspberries
1 tbsp. granulated sugar
1 cup plus 1 tbsp. white wine, divided
3 tbsp. peach schnapps
Instructions:
Pit and thinly slice 1 peach. Add to a bowl with the raspberries, sugar, and 1 tablespoon of white wine. Stir together gently
(avoid smashing the berries or bruising the fruit.) Let stand about 20 minutes.
Peel, pit, and coarsely chop the remaining 2 peaches. Combine in a blender or food processor with the remaining 1 cup of white wine
and the peach schnapps. Puree until smooth.
Pour the peach puree mixture into popsicle molds, filling each about 2/3 of the way full. Add a few peach slices and raspberries
to each mold. (This is the popsicle mold I use. I love it!) Insert popsicle sticks* and freeze until fully set, at least a few
hours. Unmold and enjoy!
■5.ミント入りウォッカ Beet Vodka with Mint Pom-Pop
1 cup Light Pomegranate Juice (I accidentally bought the lite Pom Juice and it worked great, so I’m sticking to it next time)
1.5 oz Beet Vodka
1.5 oz Simple Syrup
1/2 C chopped mint
Combine all the ingredients together in a carafe or large liquid measuring cup with pour spout. Give a good stir and then pour into
popsicle molds.
Add your popsicle sticks and then freeze overnight.
■6.キュウリとマルガリータ Honeydew Cucumber Margarita Popsicle
Makes five 2-and-1/4-oz. popsicles
Ingredients:
1 cup honeydew juice (approximately a whole melon weighing 1lb)
1/3 cup cucumber juice (approximately half a cucumber weighing 5oz.)
½ cup tequila
1 tablespoon triple sec
1 tablespoon fresh lime juice
1 tablespoon mint simple syrup (recipe follows)
3 large mint sprigs
Instructions:
1. Place the honeydew and cucumber in a food processor or a blender and process until everything is pureed. Add tequila, triple
sec, lime juice and mint syrup and process for another 20-30 seconds to blend well. Pour mixture into popsicles mold.
2. Freeze for about 2 hours or until mixture starts to solidify enough to hold a popsicle stick upright. Insert popsicle sticks and finish freezing popsicles overnight. To release popsicles run hot water on the outside of popsicle molds for a 2-3 seconds.
■7.ラムコーク Dirty Pirate Popsicle
Ingredients:
2 1/2 cups Coke
1/3 cup Captain Morgan Spiced Rum
1/3 cup Kahlua
Instructions:
Place all ingredients in a large glass and stir to combine. Pour mixture into popsicles mold.
Freeze for about 2 hours or until mixture starts to solidify enough to hold a popsicle stick upright. Insert popsicle sticks and finish freezing popsicles overnight. To release popsicles run hot water on the outside of popsicle molds for a 2-3 seconds.
材料 (目安10本分)
参考レシピ
1. すべての材料をボウルで混ぜ合わせます。
2. アイス・キャンディ容器に流し込みます。
3. 冷凍庫で一晩冷やして出来上がり。
【参考サイト】
◆ひーんやり。カクテルでアイスキャンディを作っちゃおう
◆ソルベなお酒を召しませ♡大人のデザート”カクテルアイスキャンディ”10選
◆大人限定レシピ♡カクテルを使ったアイスキャンディー「12」選
◆オシャレすぎる!この夏作ってみたい、大人のアイスキャンディーBest5